3:3

Brukar inte skriva sånt här då det dels är pinsamt, vräkigt och osmakligt, men dels även för att det dessutom är fantastiskt vidrigt att hänga ut någon person offentligt för något personen i fråga skulle skämmas för (om det offentliggjordes). Detta är dock ett undantag. Jag har valt att göra detta undantag av två skäl. Dels är hela scenariot roligt och underhållande - och passar in i min ansvarslösa profil, men detta i sig hade inte räckt, och ursprungligen hade jag inte tänkt skriva om det. Dels har dock personen det gäller också redan omnämnt mig på sin bilddagbok, inte med namn, men klart identifierbar. Dessutom har jag omnämnts på ett inte helt finkänsligt sätt. Sammantaget anser jag att detta ger mig rätt till följande integritetskränkande text.

23e maj övervarade jag ett sk. 3:3 evenemang i Kristianstad. Där drack jag, dansade jag och gjorde andra saker som hör studenten till. Tydligen dansade jag med en tjej - vi kan kalla henne lisa. Hon kände igen mig sedan tidigare (vilket hon inte klargjorde). Inget mer hände. Senare får jag e-post av henne, där det står att att hon kände igen mig osv. Brevet avslutas med "I'm not stalking you". Jag funderar och grubblar över vem fan denna människa kan vara, men snäll som hon var skrev hon sitt fulla namn i brevet. Enkelt, jag läser hennes bilddagbok, där det kommer fram spännande saker som att "[jag] ser ju inte dålig ut" men att jag ju tyvärr känns lite "'begagnad?' med någon [hon] känner". Spännande, men det är inte allt. Det står också vad jag gjorde när jag inte dansade med henne - och en liten kommentar till det. I kombination med brevet - kan man säga beundrarbrevet (ja), blir detta givetvis mycket roligt - och när hon sedan även skriver andra saker (som jag dock av hänsyn inte tar upp här) blir det självklart ännu intressantare.

Kanske blir min poäng inte tydlig nog för att jag inte ger tillräckligt med "kött på benen", men i så fall är det ett pris jag får betala. Frågan är trots allt om man kan skriva vad som helst om andra människor i ett offentligt rum, som både "blogg.se" och "bilddagboken.se" faktiskt är, och vilka konsekvenser det får. Det påverkar verkligen andra; tex. läste jag ju det hon skrivit om mig, vilket knappast var avsikten - och det påverkar givetvis mig. Men framförallt påverkar man sig själv - om man blottar sina innersta tankar för den som orkar och vill lyssna, är risken naturligt nog stor att tankarna kommer på avvägar. Följdfrågan blir, har folk ingen koll på vad de skriver, eller skiter de bara i det?

ps. Om detta inte blev begripligt så - återigen, jag får inte betalt, så jag skiter i det.

motion.

Nu ska jag ut och springa i mina tights. Så det så.

semester II

Idag har jag städat huset - dammsugit, moppat och annat kul. Det är normalt sett något av det värsta jag vet, men nu har jag ju trots allt semester, och då hör det till - och semester är onekligen bra.

Semester.

Nu har jag officiellt tagit (välbehövlig) semester. Från och med några dagar sedan tänker jag inte gå i skolan mer. Jag tänker endast slappa och jobba lite. Från och med nu är jag bara en turist helt enkelt. Jag åker omkring på Österlen och kanske några andra ställen på min 30 år gamla cykel och upplever pittoreska och vackra landskap. I Kivik ska jag spendera mycket tid - gå omkring och äta glass och göra andra saker som turister gör. Ligga på stranden och festa lite med - Min sommar kommer bli fulländad.

Stort skämt.

Har nu genomlidit schlagerfestivalen. Låtarna tänker jag inte ens kommentera - utom Frankrikes, som var riktigt konstig och därmet borde testas.



Annars kan jag bara konstatera att i princip alla andra hade varit välkommna till min fest.

Skämt.

Helt klar nu då. Helt klar. Bara kvar att ta själva studenten - och det kan man ju eventuellt stå ut med. Synd om levern möjligen. Skitsamma - festas ska det. Inte idag, men i förrgår, igår och i övermorgon, och alla andra dagar. Lättnaden är som sagt stor. Mer kommer nog sen - som jag sagt hitills. Lovar.   

KLAAAAR!

Klar med gymnasiet nu. Återkommer snart.

Imorgon är min näst sista sko... RUBRIK: whatever.

Imorgon är min näst sista skoldag. Sen kommer studentens lyckliga dagar. Jag har inför denna dag utstått en mängd påtryckningar. Det anses nämligen att jag ska ha någon form av "mottagning". Då pressen har varit långvarig och hård böjer jag mig givetvis för kollektivets önskan. Det blir någon form av mottagning. Denna kommer att vara någonstans på Österlen, och de som känner sig hågade är givetvis välkommna. Exakt när, hur och var återkommer jag med. Tillsvidare kan ju tex de som känner att de har ett intresse kontakta mig för närmare information.


Sista skoldagarna

Nu har jag sovit efter min ansträngande helg. På gamla dagar orkar man verkligen inte vad man gjorde förr. Men, men. Jag överansträngde mig helt enkelt, överskattade min kapacitet och trodde mig äga min ungdoms fulla vigör. Ack så fel jag hade; tragiskt, men sant.

Imorgon är det veckans första skoldag. Ett prov. Torsdag är veckans sista - också ett prov. Sen är det inte mer, slut, över! Känns det tomt?

- Inte särskilt.

Galen helg?

Fredag:
In till Kristianstad ~18.00, grillning med skolan. Något nördigt, men ganska mysigt på ett närmast ironiskt sätt. ~21 .30, förfest.
00. 05 - inträde på Grand.
02. 30, buss till Brösarp.
03. 11, cykeltur från Brösarp till Kivik
~04. 00, hemkomst och tandborstning
04. 30, sänggående.

Lördag:
10. 30, Väckt av telefonen som ringer
10.40, snabbdusch
10. 50, frukost (två mackor med leverpastej)
11. 00, instämpling på jobbet
22. 30, utstämpling
22. 40 - 23. 00, cykeltur till Mellby
~04. 30, sovdags

Söndag:
09. 30, väckning av dårar som börjar jobba tidigt
12. 00, jobb även för mig
17. 30, hemma igen

ps. Kändes mycket värre än det låter..

Soligt - eller snöigt?

Soligt och fint idag med. Här i alla fall. Så nära som i Dalarna är det 15 cm snö idag. Och hur känns det? För dem känns det nog jobbigt, men för mig känns det bra. Snacka om att man får skylla sig själv om man bestämmer sig för att bo i ett kylskåp (kallt men utan minusgrader).

Middag.

Gårdagens middag var lyckad. Väldigt lyckad. Marulk är verkligen gott att grilla.

Exams typ slut!

Alla mina inlägg verkar ha handlat om exams senaste tiden. Tja - kanske inte så roligt, men tyvärr är det den bistra sanningen. Mitt liv har kretsat kring dem, och det är ingenting jag kan göra åt det. Kan dock glädja (mig själv om inte annat). Nu är det bara svenska kvar - och jag behöver ett snitt på 20/ 25. Helt klart möjligt.

För att tala om något annat verkar jag ha blivit allergisk - mot syrener. Min lillasyster och min pappa plockade fyra stora buketter av grannens syrener (de är i Malmö) och när de tog in dem (syrenerna alltså) svullnade mina ögon upp totalt. Mindre roligt alltså - om någon undrar... Jag funderar nu på att utrota all världens syrener. Kanske är det omöjligt, men kanske går det. Och om någon kan klara det måste det vara jag. Jag kommer gå till historien som "Victor den store - syrenutrotaren".

Slut för idag. Pusspuss.

Bonnröta

Jag hade en jävla tur. Engelskan var ovanlig enkel, biologin var ovanligt enkel - matten var inte heller omöjlig och ekonomin är alltid lätt. Om jag hade pluggat mer hade det garanterat gått riktigt bra. Nu går det åtminstone acceptabelt. Kemin var svår däremot. Åt helvete svår, fy! Jaja - kan ju alltid göra om det i höst, om något sket sig, men var... Japan?

Exams snart slut!

Well - återkommer snarast

Backe

Har nu kompletterat dagen med en cykeltur. Tungt att cykla i uppförsbacke!

Solskenshistoria, middagssällskap och den hippokratiska eden

Idag är det nästan lika fint väder som igår (ännu soligare - men inte lika varmt) och jag har varit på stranden, vilket var mycket trevligt. Läste lite i "Economics through diagrams", men det var så tråkigt att jag bestämde mig för att jag redan kan allt (och därför inte behöver läsa något). Bada gjorde jag inte - för det var kallt, men jag tittade på folk som badade, och det såg ju somrigt och trevligt ut. Detta var då en sammanfattning av min dag. Då jag inte skrev någon sådan igår kommer den här.

Sammanfattning av gårdagen:
Gjorde precis samma sak som idag - utom att solningen skedde i trädgården istället för på stranden och att den kompletterades med en cykeltur (vilket kanske sker även idag). Att cykla på Österlen är nämligen angenämnt, man upplever dofterna på ett helt annat sätt än om man åker bil.

Igårkväll däremot bestämde däremot pappa och jag oss för att äta middag på Buhres fisk (ja - där jag jobbar). Detta för att vi dels var för lata för att laga mat, och dels för att det är den enda egentliga restaurangen som finns i Kivik.. Inget större val alltså (dessutom visade det sig att jag får 20% rabatt - vilkt är nice). Där ville vi sitta ute - eftersom det då som nu var fint väder, soligt och (rätt) varmt. Det fanns som tur var också ett bord ledigt ute, trots att de inte är bokningsbara (eftersom jag ringt ett litet samtal som gjorde att bordet aldrig dukades av efter de förra gästerna...). Dock var det två personer till (varav den ena också jobbar där, och som jag känner lite) som också ville äta ute - och av en slump hade ju jag tagit bordet redan..

Då de snällt frågade om inte de kunde få sitta vid vårt bord svarade jag givetvis ja (är ju en gentleman). Slutsatsen var att vi oväntat fick middagsgäster, typ i alla fall. Trevligt trevligt. Alltid spännande med lite överraskningar i tillvaron...

Och appropå ett moderat lagförslag:
Länken ovan är till en krönika i DN. Läs den!

Fint väder

jag har inte skrivit ordentligt i bloggen på sistone. Jag har naturligtvis en förklaring. Saken är den att den dock är lång (förklaringen alltså) och att det är väldigt fint väder ute. Alltså skiter jag i förklaringen (nu), och går ut istället. Kanske tar jag den cykelliknande rostklumpen jag har - och cyklar ner till havet?

Exams

Då var det igång!!!

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

D-day

Imorgon är dagen D. Många kommer gå under - stupa på mållinjen. Likt de tappra männen som landsteg den 6e juni 64 år sedan på Normandies stränder föll döda ner, sönderskjutna av tyska maskingevär och sprängda av tusen och åter tusen minor. Likt de 11 000 som gick förlorade den dagen kommer huvudena rulla från och med imorgon.



Examensperioden har börjat - På victorcohn.blogg.se finner ni som alltid de bästa oddsen och de bästa tipsen. Jag kommer under de närmaste veckorna vara er hjälpande hand - eran fyr i natten. Vilka är stallfavoriterna? Finns det några skrällar? Det och mycket mer svarar jag på här på victorcohn.blogg.se. Vilka hade jag satsat på - vem vinner tävlingen? Hur många går på antidepressiva, hur många super ner sig, hur många äter koffeintabletter - och  har någon (och i så fall vem) fått tag på amfetamin? Detta och mycket mer kan ni satsa på här på victorcohn.blogg.se. Lägg era insatser nu.

Kom ihåg - de bästa oddsen är idag, spelar man aldrig, vinner man aldrig!

victorcohn.blogg.se Din fyr i natten - din väg till storvinsten (under IB exam period May 08)

FAN

Jag skrev ett skitbra inlägg innan - trots att jag inte hade tid. Sen försvann det... Troligt att jag tänker skriva om det.

Va?

egentligen har jag inte tid med detta - måste plugga, men lovade min mamma att åka med henne till soptippen (min lillasysters rum rensas och görs om) - vilket var dumt. Nu väntar jag på henne och har inget annat för mig... Grattis till mig.

T - 2 days to D-day.

Orka - skuld

Orka. Allt handlar om att orka - och om skuld. Fråga inte varför - jag svarar i vilket fall. Jag orkar inte, så det blir inget blogginlägg, och skulden kvarstår.

För att göra allt ännu mer oförståeligt avslutar jag med ett citat av Oscar Wilde:

"A man can be happy with any woman as long as he does not love her."

spel och dobbel...

Det finns som bekant många system för att öka sina vinstchanser - ett är den så kallade Martingalesekvensen, eller Martingalesystemet. Det bygger på att man efter varje förlust dubblar sin insats - för att på så sätt undvika en långsiktig förlust. Dock är ju inte sannolikheten för vinst 50%, utan strax under 50%, tex. i roulette då det finns röda, svarta och noll. För att motarbeta detta fel i systemet är det generella rådet att öka sin insats i "positiva serier" och minska den i "negativa serier". Alltså när det går bra satsar man - och när det går dåligt skiter man i det.. Ett typiskt exempel på denna länken..

Intressant är dock att sannolikheten (förutsatt roulette) för att får röd; P(R) = P(S) , vilken är sannolikheten för att få svart. Detta i sig säger inget - men resonemanget om "serier" förutsätter att P(R|R)>P(S|R). Enkelt sammanfattat alltså att sannolikheten att få rött skulle vara större om man redan fått rött. Nu är ju så inte fallet - utfallet när man spelar roulette är fristående - dvs. sannolikheten att få röd är samma oavsett vad man fått tidigare: P(R|R) = P(S|R) = P(S|S) = P(R|S)

Slutsatsen är att tanken som många spelare har - inklusive författaren av den artikeln - är knäpp, eller vilseledande! I vilket fall är den fel - och leder till dumma beslut...

ps. Om någon undrar vad poängen med detta var så vet jag inte..

Vadå?

Hmm - ifrågsätter inte ens de skumma kommentarer jag fått. Hänvisar till att jag sitter instängd med endast en mattebok och tio kilo papper som sällskap - min avokado oräknad då naturligtvis...

Ang. förlora

Okej - Ursula. Jag gillar inte att förlora - och ja - vi kan gärna spela igen, och då ska jag vinna. Mer kommer sen... Appropå frågan om jag sovit gott så har jag det.

Blondinvictor - about

Ni har nu fått stifta bekanskap med min gästkrönikör "Blondinvictor". Hoppas ni gillar honom - trots vissa defekter. Ge gärna kommentarer och kritik...

*Blondinvictor* Mitt näst första inlägg


blondinvictor

Igår hade vi jättetrevligt i Kristianstad. Egentligen hade jag kunnat ladda upp lite vimmelbilder - men jag är lat och skickar länk istället... *länk*.. Ojjoj - fungerade den inte??? Förlåt!!! Menar det verkligen. Hoppas ni kan förlåta mig. Idag ska vi förresten också ha en tävling - jag bara äääälskar tävlingar...

Jag älskar ju tävlingar - gör du också det???

*Blondinvictor* en stjärna är född

blondinvictor

Hej! Tänkte bara välkomna till min krönika. Jag heter Blondinvictor - och är gästkrönikör här. Alla mina krönikor kommer kantas av min fina banner som står för de saker jag värdesätter mest här i livet - nämligen ostron, champagne och rosa.

Mina krönikor kommer handla om kändisar, kläder, ostron, champagne och rosa. Idag ska vi ha en liten utlottning. Jag tycker det är väldigt barnsligt att hälla ut champagne -

Vad tycker ni?

Blondinvictor

Hannes har rätt! Jag ska nu starta en ny blogg under pseudonymen "Blondinvictor" som enbart kommer handla om mode - kläder (nänä - inte samma sak), skvaller och kändisar. Med denna blogg (som under en övergångsfas kommer ligga på samma adress som denna men med en tydlig etikett som säger "blondinvictor") inte bara tänker - utan kommer jag, med lätthet, utkonkurrera tex. "Blondinbella". Fråga mig inte hur - för det är hemligt (patent pending).

För övrigt har jag jobbat på valborg - och det var jobbigt. Förslagsvis.

RSS 2.0