3:3

Imorgon är det 3:3, alltså disco för alla treor. För en gångs skull har jag allting ordnat; jag har både skaffat ett studentpass, fått det inplastat och till råga på allt dessutom köpt en biljett! Bara en liten detalj saknas... Man måste (eller bör åtminstone) klä ut sig, och temat är jungel! Vad fan ska jag klä ut mig till? Hatar maskerader, och har inga ideer alls. Om ingen kommer med något bra förslag klär jag ut mig till palm, sådeså!

Fortfarande klar.

Hela min dag idag har gått åt till att vara lycklig. Lycklig över att två äckliga otäcka uppsatser är klara. I övrigt funderar jag starkt på att modellera om layouten på min lilla blogg igen.. Det stör lite att andra kan ha samma. Dessutom har jag fått blodad tand för photoshop. Fan vad trist det måste vara att läsa detta inlägg. Shit vilket slöseri med tid. Fattar du själv hur mycket bättre saker du hade kunnat göra just nu? Nej, trodde väl det... LOSER!

KLAR!

ÄNTLIGEN KLAR!!! Antingen vet man, eller så vet man inte hur det känns. Om man vet finns inget att tillägga, man förstår ändå. Om man inte vet, och alltså inte upplevt det själv, finns ingen möjlighet att förstå. Alltså ändå inget att tillägga. Kort sagt finns fortfarande absolut inget att tillägga.

WLA tajm!

Finns verkligen inget att tillägga.

Photosyntesis song.

Fortsätter på tönt-temat.. Här kommer en utmärkt sång för den som har problem med topic 7.2,  photosynthesis. Dock bara SL stoff... HL får läsa i boken som vanligt.

ps. Cred till Rebecca som gav mig länken...
ps2. Om du inte förstår ett jota av saker som topic 7.2, SL och HL, ska du vara glad, eftersom det betyder att du inte är en IB-tönt. Om du googlar det för att förstå, är du en tönt ändå.

Tönt.

Eftersom jag går IB måste jag vara en tönt. Eftersom jag är en tönt får jag vara töntig. Eftersom jag får vara töntig är jag det. Eftersom jag är töntig lägger jag upp en töntig bild. Enkel logik.
image16

ps. Denna bild hittade jag när jag sökte efter layouten till en essä på ett IB-forum. Till och med det är töntigt!

Hannes Petri.

Hannes Petri, aka. Hanus. Lägg till min msn nu, seså!

Alles Verloren.

Per Nuder fick som bekant sparken. Tyckte jag var absolut rätt åt honom. Dels därför att jag ogillade honom personligen, och för att jag ogillade politiken han stod för. Läste dock just en intervju i DN, där han förklarade att han nu skulle trösta sig med en flaska Sydafrikanskt vin, nämligen en "Alles Verloren". Ironiskt är innebörden, vilken är "allt är förlorat", men faktum är att det är ett mycket, mycket gott vin, och att han sedan dess därför stigit i aktning betydligt!

Grönärtsoppa.

Grönärtsoppa med mousse på getmjölksjoghurt och créme fraiche, löjrom och färsk rödlök.

image15

Turister.

Nu är tydligen 60% av space ship 2 klart. Alltså andra generationen av X-price vinnaren space ship 1, det första privata rymdskeppet någonsin. Detta är häftigt därför att ett privat bolag som Virgin Galactic, eller Scaled Composites som sköter själva byggandet, gör det väldigt, väldigt mycket billigare än vare sig NASA eller ESA. De är helt enkelt effektiva. Varför? Därför att de inte har 50 miljoner skattebetalare som förser dem med vad de behöver. Det som gör det mer intressant är att detta rymdskepp tyligen ska ska skjutas upp från Kirunas S-range. Sverige får en riktig rymdbas. Att själva skeppet ser ut som något ur en science fiction-film istället för en skrothög som alla statliga rymdskepp gör ju inte saken sämre. Sen heter "bärarskeppet" dessutom "White Knight two", till och med det är häftigare än de statliga namnen.
image14

Utgång.

Utgång. Förfesten fick maginfluensa. Utan förfest fick jag surspel och sket i allt.Tjosantjohoppsan, vilken utomordentlig fredagskväll.. Livet leker, och nykter är jag också. Herregud alltså. Den tredje nästa helvita helgen på raken, som om jag vore någon jävla pensionär. Jössesamalia, vad håller jag på med egentligen? Jag bloggar när jag hade kunnat stå böjd över en toalett mitt uppe i en piruett och spy. Vara i toppform helt enkelt. Dämpa den dåliga smaken med en martini och bara allmänt mysa i min fylla. Jaja, delirium lär jag ju slippa i alla fall, om jag fortsätter på den här linjen.
image13
ps. Jag vill inte vara så full som jag framställer det i inlägget ovan. Bara lite lagom salongsberusad i ett trevligt och stimulerande sällskap. Ville bara framhäva min poäng genom extremer. Notera gärna hur det första styckets lösa och känslomässiga struktur och språk framhävs av detta tilläggs oerhörda stela torrhet. Slutsats: Efter regn kommer solsken.

Udda dag.

Idag var verkligen en märklig dag.. Var på "Kupan" för första gången i mitt liv, och såg många märkliga ting. Sen har andra märkliga saker också hänt, vilka dock inte bör dras här. Kort sagt var dagen mest konstig, men nu ska det bli bot. Mat.

Hmm..?

Efter en måltid bestående av panerat kalvinnanlår, kapris och ansjovis (Just det, Wienersnitzel!) är man nu mätt och belåten. Frågan är, om man mot förmodan, vilket naturligtvis säkert inte kommer hända, skulle få för sig att klippa sitt hår, hur vore då bäst att göra... Toppa det, ta bort lite grann eller helt enkelt göra något radikalt åt saken? Frågan är öppen, och du gör bäst i att svara, annars vet man inte hur det går...

Vit helg.

Till helgen får det inte bli ännu en vit helg. Helt deprimerande ju. Måste ut och röra mig, sluta sitta stilla, konsumera. Får helt enkelt dra ut, vart? Kristianstad är tråkigt, jävligt tråkigt helt enkelt. En liten pluttig skitstad med så många uteställen att inget är fullt och alla är halvtomma, trots att det egentligen bara finns två att välja på. Får helt enkelt njuta av sällskapet och hoppas att man åtminstone kan få en acceptabel Martini. Annars får jag trösta mig med en GT, känns som att det är svårt att bomma på den. Mojiton är god, men idag mest med för syns skull...
 
image12

Fy!

Jag måste plugga. Därför ska jag plugga, jag ska plugga, jag ska plugga, jag ska plugga, jag ska plugga, jag ska plugga, jag ska plugga... MEN, jag kan inte, inte, inte, inte, inte, inte, inte, inte, inte, inte, inte, inte, inte koncentrera mig. Skit också!

Tröstar mig med att det alltid kan bli värre...

Måndagslunch!

Var i Malmö idag, med min mamma. Länge sedan vi umgicks och gjorde något tillsammans. Hon köpte massor med kläder, men jag hittade bara en raktvål, tragiskt, särskilt eftersom hon säkert hade betalat... Höjdpunkten var därför lunchen på restaurang Årstiderna, vilket var mycket trevligt. Maten var mycket god, och servicen var oklanderlig. Har aldrig varit där tidigare och skulle aldrig hitta det själv, ingången är mycket diskret med en liten skylt vid en källartrappa. Det rekommenderas alltså dock skarpt!

Imorgon är det skola, inte lika trevligt. Jobbigt att ingen anmälde sitt intresse till mitt kuddkrig också. Inbjudan kvarstår. Vid intresse, tveka inte att kontakta mig för vidare krav och specifikationer!

ps. Dessutom åt jag just sushi från Koi, den rekommenderas också!

Söndag. Ljuva söndag.

Idag var det då söndag, den näst bästa av alla veckans dagar. Dagen som präglas av längtan och förväntan inför veckan som skall komma. Man sitter hela dagen och längtar efter att vakna och uppleva måndagsmorgon, veckans höjdpunkt och allra bästa tid. Pigg som en mört vaknar man till väckarklockans melodiska klang, för att hurtigt äta sin filfrukost och raskt som en sädesärla springa till den annalkande bussen som skall ta en till Kristianstad och den väntande, underbara skolan.

Inte. Fy fan. Söndag måste vara veckans värsta dag, näst efter måndag. Sitter här och fruktar morgondagens pinor, köttet kokar inom mig när jag tänker på "Fröken Julie" som jag skall ha läst om, och på hur jag skall tvingas sitta och lyssna till andras kunskapsteoretiska problem (föredrag inom ämnet TOK, Theory of Knowledge) klockan 08.00 på morgonen. Nej, jag vägrar. Stannar i sängen och har kuddkrig istället, någon intresserad?
image11
Så här roligt kan man ha när man har kuddkrig.

Händelse(lös) lördag.

Idag har jag promenerat på stenshuvuvd. Det var spännande. Nu ska jag sova istället, eller kanske äta något. Vem vet?

God natt.

Sov gott.

Fredagkväll.

Jag går ner till bussen. Full av förväntan kliver jag ombord, utbyter hastigast de vanliga artighetsfraserna med busschauffören och betalar snabbt 23 kronor för en timmes väntan. Jag letar upp ett säte där även platsen bakom är ledig, sätter mig och fäller ner stolen. Sen somnar jag. Efter en timme vaknar jag av det skarpa ljuset när chauffören tänder alla lamporna. Bländad, blind och yrvaken stapplar jag likt en A-lagare ut ur bussen. En vägg av svartklädda och EMOs slår emot mig när jag går ut genom dörren från resecentrum; jag tar ett hårdare grepp om påsen med vodkaflaskan i.

Nej, så var det inte. Jag åt middag med min mamma och mormor, det var trevligt. Förrätt, huvudrätt, efterätt också kaffe och kaka på det. Nästan pinsamt småborgerligt, men samtidigt faktiskt riktigt trevligt. Dessutom slipper jag både otrevliga busschaufförer, stirrande alternativa och ett trist Frimus där jag ändå inte vill vara. Dessutom sparar jag pengar. Fan vad torr jag är! Hjälp...

Kvällning.

Idag har man då skolkat. Försökte sjukanmäla mig, men kom inte fram. Känns som jag skiter i vilket dock. Den stora frågan är vad som händer ikväll. Antingen är man lika patetisk som sina små vänner, och går ut och betalar en massa pengar för sprit, har en halvtråkig kväll och åker med 90% sannolikhet hem besviken. Såvida man inte har riktig otur och blir ihjälsparkad som stackars Riccardo. Det andra alternativet är att stanna hemma och spendera hela kvällen vid sin laptop ångrandes att man inte gick ut. Svårt val.
                     image11

Särskilda tack till, och RSS

Bloggen har ändrat utseende lite, vilket kanske syns. Lite mindre avskalat, men i gengäld kanske lite roligare och mer personlig prägel. För denna konsulttjänst har jag Erik Lehmann att tacka, och just som tack för det ger jag här lite pr. Lehmann gör webdesign i allmänhet och ligger bakom en handfull trevliga hemsidor... Kommersiella alltså. Nåväl.

Om någon får för sig att min blogg är toppen, och vill läsa så fort den uppdateras, men inte vill behöva läsa gamla inlägg om och om igen, bara för att jag varit lat på sistone, har jag ett förslag. I spalten längst till höger finns en liten orange ikon med små vågor på. Detta är rss. Om du trycker på den kommer det upp en ny och ful sida. Där kan du trycka på "prenumerera". Då får du ett "aktivt bokmärke" som signalerar när jag uppdaterar min blogg.. Och jag lovar att du kommer till den riktiga snyggare sidan när du trycker där. För övrigt har du inget att förlora, du lär dig något nytt (RSS) och dessutom är det gratis!

Göran är kung.

Ja, Göran Persson är kung. Nu har jag sagt det. Jag ingen skyldighet att förklara mig. Göran är kung. Så är det bara.

Maktens blick.

Bill Clinton hade det, Hillary Clinton har det betydligt mer. Barrack Obama har det (inte lika mycket som Clinton dock). Göran Persson hade det också, men Reinfeldt saknar det liksom sin kollega (eller kanske snarare rival) Mona Sahlin. Se bilder så kanske ni inser vad jag talar om.

image9

ps. WTC är bara utfyllning.

trötter

Nu är jag jättetrött och orkar inte plugga.
Istället ska jag nog sova, tror jag.

En inte helt färsk, men ändå sjuk idé

En socialdemokrat skriver en i sin helhet rätt otäck blogg, vilket man märker i den första delen av citatet nedan. Dock har personen i fråga en viktig poäng i detta inlägg, och trots att det är en socialdemokrat som skrivit det (notera att jag endast är sarkastisk och inte betvivlar deras kapacitet) är det välskrivet, pedagogiskt och mycket slagkraftigt formulerat (troligen bättre än jag hade kunnat, och i alla fall orkat, skriva själv). Alltså:

"Normalt brukar jag vända mig mot alliansens förslag för att det går stick i stäv med den grundläggande socialdemokratiska ideologin som förordas, men detta är väsenskilt. Ask har i sitt senaste utspel gått emot något helt annat- nämligen logiken. Logiken är förvisso ingen politisk ideologi, men när man sätter sig mot den utan rimlig täckning brukar det väckas frågor och rentav klagomål. Att moderaterna föreslagit fängslande av psyksjuka förut må väl vara hänt, men detta utgör något helt nytt i svensk politik. Här är Asks förslag i korthet: Ungefär 20 gånger per år inträffar den pikanta situationen där en domstol drar slutatsen att en förbrytare var mentalt sjuk vid brottstillfället, men vid rättegångstillfälet har ett tillfrisknande skett och den misstänkte kan således inte dömas till vare sig straff eller vård. Detta tycker Ask är ett problem, och vill nu ändra lagen så att om straffet för en frisk person hade blivit fyra års fängelse eller mer så ska även den tillfriskande brottslingen dömas enligt samma modell, trots att domstolen konstaterat att personen i fråga inte kan hållas ansvarig för sina handlingar på grund av mental sjukdom. Inte helt 100, så att säga. Har ni inte redan sett den bristande logiken (känn er inte förolämpade för att jag specificerar- många har svårt med detta) så ligger den i att man vill döma en person till fängelse för ett brott som man i samma dom konstaterar att personen i fråga inte kan hållas ansvarig för. Man kan inte döma en person som var sjuk vid brottstillfället till fängelse- man ska ha vård. Men man kan inte heller döma en frisk person till vård. Detta är inte en lucka i lagen, detta är ett skäl att glädja sig åt att en sjuk brottsling tillfrisknat för egen maskin och kan fungera i samhället. Men det viktiga är väl, som alltid när man har en känslomässigt syn på juridiken, att straffa. Att justitieministerns sinne för vad som är rationellt krånglar är kanske skäl nog att sätta henne i fängelse??"

- Björn Fridén
Bloggen "Alliansfritt Sverige": http://alliansfrittsverige.blogspot.com/
Citerat 13/1-08 21.01

ps. Notera att jag inte endast tagit med det väsentliga i utdraget, för att visa min poäng, och därmed stympa det och ta bort den ursprungliga meningen. För detta är jag stolt.

Landsbygdens charm

Jag är hungrig. Eftersom jag inte har någon mat hemma bestämmer jag mig för att gå till bageriet. Då jag vet att de inte tar kort går jag förbi en bankomat på vägen. Väl framme är vi två sällskap som kommer ungefär samtidigt, dock de lite före. Det finns även två expiditer; en tjock, och en mindre tjock. Den mindre tjocka börjar hjälpa det andra sällskapet. Den tjocka stirrar lite på mig, i fem sekunder eller så, sen säger hon högt: "då går jag och äter nu då!", varpå hon går iväg med en tallrick med fyra jättemackor på.

Nåväl. När jag väl sagt vad jag ska ha (en ost,  ett rågbröd och en semla), expiditen har lagt upp det på disken och jag betalat (94 kr) inträffar nästa händelse. Jag väntar, tittar på henne, och väntar till. Snart går det upp för mig; oavsett hur länge jag väntar, kommer hon inte ge mig en bärkasse, hon förväntar sig verkligen att jag ska ta dessa (stora) småpaket i min famn och gå iväg. Så lätt kommer hon inte undan: "Ursäkta, kan jag få en påse också, så att jag kan bära det?" Hon stirrar frånvarande på mig, innan hon efter en evighet slänger upp en påse på disken. I det ögonblicket trodde jag nästan hon skulle ta betalt för den, men det gjorde hon i alla fall inte.

trött

Jag är trött. Jag har otroligt mycket att plugga, men orkar inte. Allt skulle vara gjort senast igår. Känns bra. Typ. Sen ska det bli ofattbart skojigt att komma tillbaka till skolan jag redan efter tre dagar gånga av den nya terminen är olidligt trött på.

Jag är sjuk, eller när Folkpartiet skärpte sig

Men jag kan ändå skriva. Saken är dock den att någon annan nu äntligen redan skrivit det. Kanske inte lika roligt (förhoppningsvis är jag i alla fall något roligare), men troligen mer korrekt och utförligt. Folkpartiet kallar sig liberaler, och jag personligen är liberal. Deras politik har dock varit ett märkligt virrvar, tills detta förslaget. Äntligen!

Läs det här

Bajs.

jag är hemma. bajs

Dagen D, fast tvartom

Handelserik dag idag. Vaknade klockan 06.20 i Luam Prabang, Laos. Akte Tuk-Tuk till flygplatsen fran vilken jag 08.00 akte till Bangkok med ett flygplan med varldshistoriens minsta saten. De var verkligen valdigt, valdigt sma. Man fick helt enkelt inte plats. Fram kom man anda visade det sig, och pa flygplatsen var det dags att ta farval. Resesallskapet med pappa resde vidare till en trevlig sandstrand, sjalv satte jag mig i en taxi in till Bankok centrum. Efter det har jag tjuvakt flodbat, kopt en forfalskad Rolex och atit tva nudelsoppor. Nu sitte jag pa ett internetcafe, surprise!

Efter detta ska jag vandra omkring annu en liten stund pa Bangkoks gator, forsoka planka pa flodbaten en gang till, for att sen satta mig pa ett trevligt stalle och se pa solnedgangen.. Sist men inte minst ska jag ata en jattemiddag i Chinatown. Innan jag tar en taxi ut till flygplatsen och aker till Amsterdam - Kopenhamn - Kristianstad - Soderport.. Fast jag blir nog ett par timmar sen till skolan imorgon...

Sista brevet fran amerika, typ

Sitter nu pa ett litet netcafe i laos (notering: eftersom nagra bokstaver anda inte finns, skiter jag aven hogfardigt i versaler vid namn och ny mening (utom forsta meningen)), och solar mig i den harliga luften. Imorgon ska jag hem. Kanns forjavligt. Verkligen. Riktigt riktigt synd om mig, tycker jag i alla fall. Skit samma, mer om det senare.

And now to something COMPLETELY different.. Las den har artikeln i dn: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=729422

Helt javla sjukt. Enligt en rubbad nykterhetsforening ar alltsa riksdagsledamoter (de som faktiskt styr sverige) inte kapabla att ta ansvar over sitt eget drickande. Dessutom, och annu varre, anser samma organisation inte ens att de BOR kunna ta eget ansvar, utan att olika overformyndarregler ska sitta over deras huvuden och bestamma hur, var och nar de ska dricka. Min fraga lyder foljande: om en person inte ens kan ta ansvar for sitt eget eventuella fylleri, hur kan da densamma ta ansvar for hela sverige, och i forlangningen bade dig och mig? Om de inte ens kan ta ansvar for sig sjalva, har jag atminstone inget fortroende for dem. Avskeda dem istallet, genast och med omedelbar verkan.

ps. Appropa nagot annat. Det ar ju dessutom ganska latt att dra tydliga liknelser. Sa som nykterhetsgruppen (eller vad de nu heter) vill detaljstyra riksdagsledamoternas liv, styr staten resten av sverige - alltsa mitt liv. Jag ar trott pa det.. Javla formyndarland. Kallt ocksa. Paminn mig om att flytta medan jag kan...

Resan hem..

Da var man i Laos. Trevligt trevligt.. Inte sa mycket mer at saga.. Daremot visade det sig att pa grund av en smarre andring gar inte mitt plan 00.05 den 8e, utan 23.58 den 8e. Alltsa 24h och 8 min senare. Har jag inget emot. Visserligen kommer jag till skolan tva timmar for sent ANDRA dagen istallet for forsta, men det kanske jag kan sta ut med. Eventuellt.

KAMBODJA

Da rakade det falla sig sa att man plotsligt hamnade i Kambodja. Stranden blev trakig, och pa den stranden dit vi ville for att fortsatta sola (och dyka lite) ar det tydligen regnperiod. Alltsa ville vi inte langre dit. Kambodja ar ungefar som Thailand var ett antal ar sedan, och som en liten parentes kan namnas att landet i princip inte har nagon valuta; man anvander USD. Skit samma, snart ska jag ut och kolla pa ett tempel (som jag dock redan sett sist jag var har), eller kanske snarare titta pa alla javla turister som tittar pa tempel... Forsokte fa pappa att betala en helikopter at mig, for att titta pa det uppifran, men tyvarr ville han inte. Snalt.

Allt ar dock inte daligt har, det ar namligen en massa fransoser overallt. Det innebar att det finns fransk mat, som tex. ank- och gaslever, vilket jag absolut inte tackar nej till (sarskilt inte till ett formanligt pris). Dessutom finns franska viner. Helt klart godkant. Dessutom finns det har dessutom GODA drinkar, som exempelvis gardagens Dry Martini...


ps. medan du, den eventuella lasaren av smorjan jag skriver, haller pa att ata frukost och forbereder dig for att ga ut i kylan, ska jag nu ga till en vantande taxi for att titta pa solnedgangen over ett vackert tempel..  fast naturligtvis hade jag hellre varit hemma.


RSS 2.0