Påskdagen

Jag har nu ätit trevlig påskbuffé på en trevlig restaurang (notera min moderna och ungdomliga stavning), och det var naturligtvis trevligt. Resten av kvällen är dedicerad till att packa inför min stundande resa - mindre trevligt. Att jag nu under den närmaste veckan ska plugga i princip dygnet runt är inte heller så trevligt, och att jag betalar för det är ännu mindre trevligt... Glad påsk. Fast det har jag nog redan sagt...

Påsk

Glad påsk.

Konstig 2

På mitt korta och enligt vad jag trodde tämligen intetsägande lilla inlägg om konstighet - fick jag tre svar. Tre svar för mycket till det inlägget enligt mig. Därför ska jag försöka reda ut begreppen. 

Det ena svaret var ganska snällt, trevligt och till och med omtänksamt. Till det kan jag bara instämma; det är svårt att definiera konstig - och det är bara dumt att alltid följa normen. Dock är man väl ändå lite konstigare än genomsnittet om man just bryter mot normen? Om det sen är bra eller dåligt att sticka ut är väl en annan sak - och det är nog olika. Själv hoppas jag att jag sticker ut på ett åtminstone mer bra än dåligt vis. 

Till Hannes, som undrade om jag "gått och fått aspergers" kan jag bara svara - ja, självklart har jag det! (för den som inte förstår ironin kan jag förklara att man definitivt inte kan "gå och få" aspergers syndrom, och att det nog inte ens kan betraktas som en direkt sjukdom).

Till 001216-028 säger jag inte så mycket. (btw har jag spårat din ip. (82.99.0.36) och du bor i Åhus och heter Emelie Göransson) 

Slutsatsen var nog att jag är konstig (men har inte aspergers - vad jag vet iaf.). Trots detta är jag ändå relativt stolt som jag är - men inte nöjd. Självklart kommer jag kämpa för att bli ännu bättre! 

pusspuss.. .

ps. Till er som inte förstod ironin i allt - förstå den!

Konstig är jag

jupp. SÅ är det. Jag är konstig. Tänker inte förklara hur eller varför, men så är det. Kul är det inte, utan jobbigt och rent av fruktansvärt ensam blir jag. Fast eftersom jag är så bra så kanske jag klarar mig. Va?

Mobilsladd.

I förrgår skulle jag åka buss. Inte så konstigt eftersom jag åker buss fram och tillbaka till skolan i princip varje dag, men jag skulle i vilket fall åka buss. När jag gått på bussen upptäckte jag till min fasa att den var nästan full - och att jag inte skulle kunna fälla stolen bakåt maximalt, sträcka ut benen och vräka mig så som jag ville. Visserligen inte heller så konstigt eftersom det var 15.30-bussen, som nästan alltid är full, men likväl irriterande. Väl på bussen sökte jag med blicken efter någon lämplig att sätta sig bredvid - och hittade faktiskt någon jag nästan kände.

Detta hade kunnat vara grogrunden till ett spännande och intressant samtal. Mycket riktigt pratade vi lite också, om vädret, skolan eller något annat oväsentligt. Men, medan vi pratade kämpade vi båda febrilt för att trassla upp sladdarna till mp3-spelarna, och så fort de var urtrasslade stoppade vi samtidigt in dem i öronen och lät samtalet dö ut. Nästan skrattretande effektivt mördade musiken det potentiella sociala livet. Spännande att vi är så rädda för lite kontakt.

MOCKS - final.

Imorgon och på tisdag är det biologi. Jag kommer inte alls få de betyg jag hade kunnat få om jag hade pluggat lite mer. Alltså är jag lat och karaktärslös. Hoppas inte det syns i mitt CV...

Melodifestivalen

Skrev ett långt inlägg om melodifestivalens fasor inatt - men det verkar inte ha publicerats. Därför skiter jag i det - alltså, jag ser det som ett tecken från en högre makt.

Igår, eller i förrgår.

Igår, eller i förrgår hände något egentligen inte särskilt ovanligt. Jag skulle åka buss mellan Kivik och S: Mellby, men först var jag givetvis tvungen att vänta på att bussen skulle komma. På busshållplatsen satt två personer. En typisk kiviksbo - ingen stereotyp användare av kollektivtrafiken. Den andra var minst sagt en atypisk kiviksbo. Ett fyllo iklädd någon form av "crocks-liknande" sandaler och något annat jag inte kommer ihåg. Han såg allmänt fylloaktig ut dock. 

Om han verkligen var full eller inte vet jag inte, men gissningsvis var han det. Huvudsaken är att hans beteende bekräftade alla förutfattade meningar. Dialekten (sunkig stockholmska), hur han rörde sig (okontrollerat, men inte ryckigt) och med en vilja av järn att inleda konversation med allt på två ben om allt mellan himmel och jord (dock utan någon som helst möjlighet att upprätthålla konversationen sen).

Den andra - kiviksbon, uppfyllde också alla förväntningar. Han tittade ner i marken, upp i luften, ut ur busskuren, ner i marken. Han tittade egentligen precis överallt utom på fyllot (som jag tänker kalla honom i brist på bättre ord). Han var inte direkt intresserad av att inleda någon konversation. Tvärtom svarade han knappt ens på tilltal, eller han svarade inte på tilltal - inte första, inte andra och knappt tredje gången heller. 

Beträffande mig, tittade jag också ner i marken. Jag svarade på direkt tilltal, men för ovanlighetens skull var mobilen mycket intressant, och att kolla klockan minst en gång i minuten var visst också nödvändigt. Detta förhindrade naturligtvis något längre samtal.  

Frågan är varför kiviksbon - och jag för den delen, reagerade på samma sätt. På ett ganska otrevligt sätt inför en socialt och även fysiskt utsatt läge, i en situation helt utan hotbild för någon av oss. Svaret är att han stack ut, var socialt missanpassad och avvikande. Det gjorde uppenbarligen oss båda nervösa. 

Dementi.

I mitt förra inlägg sägs det att jag stavade "Shakespeare" fel - nämligen som "Shakespear". Självklart dementerar jag detta. Något så fasligt skulle aldrig slippa förbi mitt rigorösa nät av korrekturläsare.

Om det dock skulle ha gjort det - måste jag ändå meddela att Shakespear själv både skrev sitt namn som "Shakespeare", "Shakespear" och på en handfull andra mer eller mindre obskyra vis. SCORE!

Economics.

Om någon undrar vad jag gör nu sitter jag och pluggar economics. Detta för att jag har prov på det imorgon, på all economics jag läst i två år. Alltså sitter jag nu och läser om "Harrod Domer model" och andra saker som hör economics till. Provet imorgon är dessutom två timmar långt, och ska bli jättekul. Verkligen. Appropå economics säger jag så eftersom det heter så på IB-språk - som vi IB-töntar pratar i hemlighet, och med varandra.

Om du eller något av dina syskon undrar hur jag kan skriva blogg samtidigt som jag pluggar economics, bör ni sluta med det. Svaret på frågan är IB. Där lär man sig nämligen skriva två saker samtidigt, på samma dator - eller på olika datorer. Man lär sig även vara vaken dygnet runt och läsa shakespeare - samtidigt som man står på ett ben. Just det!

ikvällikväll....

Ikvällikväll ska det bli fest. Ska supas så mycket att själva Dionyseus får moralångest. Så mycket att man hade kunnat dränka en flodhäst enbart i alkoholen. På det ska det festas som ingen sett förr. Att stänga i gryningen är det knappast tal om - festen ska pågå en vecka, minst. Flodhästen (som avlivats superetiskt genom bedövning och dränkning i alkohol, och därmed även per automatik marineras) ska grillas över en öppen eld. Så länge som köttet räcker - så länge ska festen pågå!

Fan, jag glömde MOCKS. Vi får skjuta upp det.

3:3

Jag hade kul... Hade du?

Mid mocks.

Då var mocks klart i matte och svenska.. Matten hade nog kunnat gå bättre - och det hade svenskan med. Har i alla fall aldrig skrivit så mycket som idag, jag är stolt - tolv sidor på 1h 45min.... Stolt, sade jag det? Efter svenskan var det bira på café fenix, klar kontrast - till det bättre. Och vad händer ikväll, blir det 3:3?

Vi får helt enkelt se, nu ska det tränas... Don't forget - "Its hip to be square"

Mocks.

Imorgon var det matte då... grattis mig.. Yippe!
Kanske jag skulle dränka mig, eller ta en överdos (har två burkar med 100 panodil i varje + ett rör treo i skrivbordet), eller hoppa från ett högt hus, eller göra något annat dumt... Vi får se...

Kanske tar ut det på fredag..

Kommentarer 2

Mathilda gav försökte annonsera för sin blogg, utan att fråga först. Som ni ser om ni klickar på länken fungerar den inte. Gud har straffat henne för att ha brutit mot mina heliga regler. Alltså slipper jag hämnas. Med detta sagt står alltså även Gud på min sida, underbart.

Tips till Mathilda: Markera hela ordet som länk nästa gång, så kanske det går bättre...

Kommentarer

En liten notering bara - då jag egentligen pluggar matte. Jag älskar att folk läser min lilla blogg. Att personer bryr sig tillräckligt för att kommentera är ännu underbarare. Jag är en sann kapitalist, därför accepterar jag att blogg.se har reklam - eftersom jag inte betalar något (och någon alltid måste betala). Däremot accepterar jag  inte när folk lägger in smygreklam i form av kommentarer tex. I fortsättningen, från och med imorgon, kommer jag spamma sönder alla som gör något liknande. Jag kommer vara vidrig, vulgär, skoningslös, sexistisk, lägga in massor av porr på de skyldigas arbetsmail osv. osv. Jag kommer helt enkelt att straffa de skyldiga.

Om någon vill göra reklam på min blogg, så är den å det varmaste välkommen, men i så fall förväntar jag mig någon form av ersättning (vilket görs upp med mig i förväg). Annars betraktar jag det som ett påhopp - och vidtar ovanstående åtgärder.

puss.

Mattemåndag.

Idag skulle jag plugga matte. Så blev det. I totalt två timmar. Inte så lyckat. Imorgon är det biologi, klockan 08.30. Enda lektionen. Inte heller så lyckat. För några veckor sedan annonserade jag ut ett kuddkrig, ingen kom. Nu gör jag det igen.. Feel at home. Kolla denna länken med.
image20
ps. Titta vad sexistisk min blogg blivit, är det inte underbart?

Mattemåndag.

Idag skulle jag plugga matte. Så blev det. I totalt två timmar. Inte så lyckat. Imorgon är det biologi, klockan 08.30. Enda lektionen. Inte heller så lyckat. För några veckor sedan annonserade jag ut ett kuddkrig, ingen kom. Nu gör jag det igen.. Feel at home.

DOMPA

DOMPA är ett relativt avskyvärt namn på en (förmodligen, då jag hitills varit för snål) underbar vara.. Oavsett vad man har för uppfattning om stekare måste man säga att åtminstone deras reklam är sofistikerad som fan. Bild is courtesy of philippe (fick den ett ögonblick sedan).
image19

Söndag

Söndagen. Vilodagen, dagen som blivit över när gud skapade världen. Lättjans och den totala improduktivitetens dag. Låter inte det tråkigt? 

Jo, jag tänkte väl det. Det där var nämligen fasansfullt tråkigt. I syfte att ge Söndagen ett syfte, har jag tänkt till lite. Jag tänkte och tänkte, men kanske föga förvånansvärt, eftersom inte ens Gud själv kunde ge söndagen ett syfte, fann jag inget syfte att ge den (söndagen). Eftersom jag inte fann något syfte började jag tänka igen, denna gången lite annorlunda än förra gången, och jag kom på något som Gud missat, eller åtminstone struntat i. 

Något som inte ens Gud själv kommit på måste ju onekligen vara ofantligt omvälvande och genialt storartat. Jag tänkte till en andra gång och kom på det, och därför ska alla följa mitt bud och tänka till - två gånger. Vad jag kom på kan jag inte säga, det måste upplevas, men tänk till igen, minst två gånger - och du kommer se att även Söndagen har ett syfte. Allt tack vare mig. Grymt alltså... 

ps. Vad jag själv tänker på och har tänkt på idag tänker jag inte ta upp här, det är helt enkelt inte lämpligt.

Schlager

Eftersom jag inte vill vara sämre än någon annan dedikerar jag detta bidrag - eh, jag menar inlägg, till schlagerfestivalen. Som kommentar till denna schlageryra måste jag säga att all musik var katastrofalt, rysligt, pinsamt dålig - jag blev och är fortfarande spyfärdig. 

Den enda positiva kommentaren jag har att tillägga är att Charlotte Perelli, trots ett kilo botox och restylane, trots en och annan ansiktslyftning, och trots att hon är gammal nog att vara min mamma - är söt.

image22

Helg (del 2, lördag) + IB-fest

Lördagen förra veckan känns om möjligt något passé. Därför berättar jag endast ytterst kortfattat; jag och min bror vandrade omkring på stan i Göteborg, sen åt vi middag på en restaurang vid namn "Björns Bar", vilket var trevligt, och var vi också drack en flaska vin. Sen gick vi på några pubar, varpå vi avslutade kvällen på en klubb, vilket i sig inte är onaturligt. Det anmärkningsvärda var snittåldern, vilken var ca 45 år. Jag var definitivt yngst, och min bror som är 24 var definitivt näst yngst. Skojigt. 

Nåväl, igår var det IB-fest. Först förfest av något slag hos Philippe, intressant koncept, personer uppklädda till tänderna i konstiga munderingar som lyssnar på gammal svensk musik och dricker sprit. Kanske skulle det kunna utvecklas till en inneklubbsidé? 

Efter förfesten var det buss ut till Vä och den sista IB-festen i historien, för min del åtminstone. Den var mycket intressant, och som fest betraktad måste den nog uppfattas som tämligen lyckad. Några närmare detaljer angående den ger jag dock inte. Kanske lägger jag upp bilder sen, kanske.

RSS 2.0