Fest

Ib-fest ikväll. Inget mer att tillägga.

Veckorevyn III.

http://www.youtube.com/watch?v=Lzjguej1HCY&feature=related

Ebba är den tredje som dyker upp. Ingen kan ju säga att hon inte är snygg åtminstone. Eller?

Veckorevyn II.

Igår skrev jag om Veckorevyn, och deras artikel om prostitution, där en prostituerad kvinna intervjuas. Jag uttalade mig väldigt negativt om den kritik veckorevyn fått. Jag har tänkt efter lite, och vill förtydliga; jag är absolut inte för prostitution, och anser att den sexköpslag vi har idag är nödvändig, och att den kanske till och med borde stärkas (sade något i den stilen igår med). Poängen är dock det att jag också tycker att Veckorevyn var oansvarig, eller snarare att den ansvarige utgivaren var oansvarig, när artikeln och tidningen gick i tryck. Jag förstår faktiskt verkligen de reaktioner som kommit mot den. Sanningen är att Veckorevyns målgrupp och läsarkrets är väldigt öppen för det som står i tidningen, och mycket väl kan inspireras och förföras av den till synes glamourösa livsstil som utmålas. Trots att verkligheten för i princip alla prostituerade är den motsatta. Debatten om prostitution bör inte direkt hållas i Veckorevyn, och inte i Okej, eller Piraja eller i något annat barn eller ungdomsmagasin. Men lika dumt som det var att publicera artikeln i Veckorevyn, var det att JK-anmäla den. En smart kille sa en gång att ?jag skyr det du säger, men jag är beredd att gå i graven för din rätt att säga det?. Likaså borde det vara här. Genom att försöka förbjuda människor att säga obehagliga eller direkt idiotiska saker, är att direkt utmana yttrandefriheten, och i slutänden demokratin. Att istället upplysa omgivningen om varför yttrandet var olämpligt, och även upplysa målgruppen till (i detta fall) artikeln, vore en lämpligare (och troligen effektivare väg).

Detta är ett specialfall, då det vänder sig till barn. Många anser garanterat, och till viss mån också berättigat att barn inte kan eller bör fatta egna beslut. Och i de fall där det är omöjligt att hindra dem, bör man åtminstone påverka dem, så att de fattar rätt beslut. Ett sätt att påverka dem att fatta just rätt beslut, är att förhindra att något positivt sägs om det som är fel beslut. Tex. genom att JK-anmäla en obehaglig artikel. På kort sikt vore det nog en effektiv lösning, att hindra barn att läsa skvallerblaskor, gå in i klädaffärer som tex. HM eller göra något annat där de kan exponeras för något som kan missgynna deras känsliga utveckling. I längden är detta dock orimligt. Det är omöjligt att hindra att dagens barn utsätts för en mängd information som de inte kan hantera, oavsett om den handlar om sex eller om tex. våld. Om man istället lärde barnen att granska allt utifrån ett kritiskt perspektiv, och tex. bytte ut ett par, tre stycken av alla meningslösa ämnen redan från lågstadiet (OÄ?) mot källkritik (vilken knappt ens några gymnasieelever ens kan stava till), skulle vi i längden få en generation som inte bara vore smartare, men också kanske till och med kapabel att fatta egna beslut! Fast det kanske vore för skrämmande, och i så fall måste ju ett kontrollsamhälle vara det absolut bästa och enda alternativet. Eller kanske en överdos sömntabletter?

Veckorevyn

Veckorevyn står för ungefär allt som jag ogillar. Den är tråkig, riktar sig till en målgrupp som inte riktigt är jag, är ytlig, dåligt skriven och full av dåliga annonser. Tro mig, jag har faktiskt läst och kollat själv. Innan var den dessutom styrd av den där skenheliga tösen jag inte kommer på namnet på som (orättvist såvitt jag vet) blev portad från halva Stockholm.

I Sverige har vi en massa fina lagar. Vi har en sexköpslag, som typ säger att om man köper sex får man lite böter. Inte så kraftfullt, men den slår åtminstone inte mot de prostituerade, utan mot torskarna. Huruvida prostitution är omoraliskt eller ej bestäms i alla fall inte av den här lagen, och ska inte göras heller. Vi har vidare en annan fin och (intalar vi oss själva i alla fall) unik yttrandefrihetslag. Exakt hur den lyder varken tänker eller kan jag citera, men jag kan säga hur den inte lyder. Den förbjuder inte någon att tex. glorifiera prostitution, eller något annat. Visserligen förbjuder den tex. hets mot folkgrupp och andra liknande brott, men att glorifiera något moraliskt tvivelaktigt, som inte ens är illegalt, varken förmår den, eller ska den förmå att göra.

I DN läste jag just att Veckorevyn skrivit ett reportage i form av en intervju av en prostituerad kvinna i Stockholm. Denna har försatt dem (Veckorevyn) i ett ofattbart blåsväder. Inte nog med att de förlorar en massa annonsörer, vilket faktiskt är förståeligt eftersom de trots allt frivilligt annonserade i blaskan, utan varenda ledarskribent talar om hur sanslöst förkastligt det Veckorevyn gjort är. De talar om det som något otänkbart och omöjligt, som borde vara förbjudet och straffas med döden, minst!

Jag är inte för prostitution, och barnprostitution är bland det mest fruktansvärda i världen. Men, det jag är mot är sexköp, och anledningen är att så många blir utnyttjade. Om någon trivs med att sälja sex kan det inte vara något fel med det, och om åtminstone en stor del av de som säljer sex hade gjort det (trivts med det), hade en sexköpslag inte bara varit föråldrad, utan direkt korkad. Därför måste det ses som ganska idiotiskt att inte låta en sådan röst komma till tals, utan kväsa henne innan man ens lyssnar till vad hon har att säga, och sen kväsa hela den tidning som råkat ha mod nog att lyssna. Jag gillar inte Veckorevyn, och jag hade antagligen irriterat mig på artikeln, trots det relevanta ämnet. Av någon anledning brukar jag nämligen göra det. Men idag har de, liksom Ebba von Sydow (den skenheliga tösen), blivit oskyldigt anklagade och upptvingade på ett kors där de inte hör hemma. Yttrandefriheten måste vara för alla, även för dem som säger något obekvämt.

Lund och organdonation..

Nu sitter min klass någonstans på Lunds universitet, och lyssnar på tråkiga föreläsningar. Det gör inte jag, och man kan fråga sig varför. Det enda svaret är nog att jag har det bättre här. Jag tänker ändå inte plugga i Lund.

Till något annat.. Idag väntar ca 600 personer på att få en organtransplantation.. Vore kul för dem att få det måste jag säga, i många fall handlar det om liv död, men även vid tex. transplantation av en njure, innebär det skillnaden mellan att gå omkring med en dialysmaskin dagarna till ända, eller att kunna leva ett helt normalt liv. Skillnaden för den som får sitt organ utskuret är inte fullt så stor, han eller hon är ju redan död. Känns som något värt att offra.

Min helg.

Då har man äntligen nyktrat till efter fredagens eskapader. Trevigt trevligt, även om jag nyss överdrev lite. Själv var jag faktiskt förhållandevis nykter, även om min bror var lite rund under fötterna. I vilket fall var vi på avenyn och lullade runt, drack öl och annat gott. Trevligt trevligt. Dagen efter spydde han (min bror) fyra ggr. Trevligt trevligt, för jag spydde inte alls.

Istället tog jag "blå express" till kullavik centrum, och firade en 85årsdag. Trevligt trevligt. På söndagen åkte vi hem, men vi åt middag i Båstad, på Papas. Trevligt trevligt, men inte direkt prisvärt. Min hälleflundra var överstekt. Om någon undrar. Det steker inte.


På fredag är det fest. Grogg!


Bloggg

inlägg kommer sen. för full.

Ana

Nu har jag varken tid eller ork att skriva ett blogginlägg, men det bör nog ändå göras är jag rädd. Av två orsaker, dels att det var ett tag sedan sist, men även av ett annat skäl, framför allt det senare. På internet florerar en typ av forum för unga tjejer, så kallade pro-anas. Dessa är inriktade mot tjejer som lider av anorexi, eller är i riskzonen för anorexi. Visserligen kände jag till detta innan, men efter att ha studerat ett ingående, är jag så berörd att jag inte bara kan skita i vad jag sett.

Dessa forum riktar sig som sagt till unga tjejer utan självförtroende. Här uppmuntras de genom budord och en närmast religiös retorik till självsvält. De som inte redan har anorexi välkommnas med öppna armar, för att sedan brytas ner och dras in i nätverket. Infrastrukturen är likt en religiös grupp eller sekt, och målet är en aggresiv självsvält, som tyvärr är direkt dödlig. Att göra något liknande är inte bara oansvarigt mot sig själv och likasinnade, eftersom dessa sidor dessutom till stor del vänder sig mot en mycket lättpåverkad (minderårig) grupp, är det dessutom direkt diaboliskt och sadistiskt. Debatten om detta måste faktiskt tas på allvar, och bli officiell, eftersom dessa forum har en stark genomslagskraft. Det måste tas på allvar.

Här kommer en länk till ett sådant forum av den betydligt mildare och mer informativa typen, dock ändå med aggressiva och illavarslande tendenser. Den som är intresserad av att fördjupa sig i ämnet kan nog enkelt (för enkelt) hitta fler...

http://www.thewavemag.com/pagegen.php?pagename=article&articleid=22888

BLOGG2

Inget inlägg idag heller. För trött. Bara en bild. Eller nej, inte ens det. Sov gott.

BLOGG

Ingen blogg idag, nix.

Flamberat hårsvall

Igår när jag kom hem fanns en färdig anka tillagad. Passade  mig utmärkt, anka är något av en favorit. Jag åt, och åt och åt. Sen var jag mätt och belåten. Dock finns det av någon anledning alltid en anklever i en anka, kanske inte så konstigt visserligen, men det fanns det även i denna anka. Då jag brukar steka anklever, gjorde jag det även den här gången. Det bästa sättet är enligt mig att först bryna ytan, sen låta steka någon minut, för att slutligen flambera den med lite konjak. Detta var precis vad jag gjorde också, utom att konjaken inte bara brann lite snyggt på pannan, utan blev ett eldklot som tände eld på mitt hår. Nu luktar jag bränt, måttligt kul.

ps. Det var naturligtvis värt det.

Jude

JewPR - Jew exclusively without personal responsibility

hufvudstaden

Senaste dagarna har bloggen mer eller mindre legat nere. Eller rättare sagt, uppdateringarna har legat nere. "Mer eller mindre" är dessutom bara en tjusig omskrivning för att få det att låta bättre än det är, för det har inte legat halvnere, eller varit lite mindre än vanligt, utan det har inte varit några uppdateringar alls. Eventuellt är detta lite dålig stil. Kanske skulle man till och med kunna kalla det odrägligt. Jag vet inte, det är upp till granskaren att avgöra..


I vilket fall var hufvudstaden till förnöjelse. Jämfört med Kivik finns det helt klart fler restauranger, och trots att jag inte provätit alla, är säkert många av dem utmärkt. Antalet klubbar är också klart större än i Kivik, liksom antalet pubar. Eftersom det inte finns några sådana alls i Kivik, kan jag tyvärr varken säga att de i Stockholm var bättre eller sämre, men att de trots allt bara finns måste ju ses som en fördel.

En mer ingående och fullständig rapport kommer sen, eller inte alls, beroende på hur bakfull jag då är. Antagligen kommer den inte...


Smoking

Hmmm.. Smokingen var ju fräck ändå. Visserligen inte som kostym, men som just smoking. Kanske ångrat mig.

Stockholm och Cavalli - smoking

Då var det Stockholm imorgon, trevligt, trevligt. Var inne på HM innan, Cavallikolletionen släpptes ju trots allt idag. Med tio minuter tills bussen skulle gå, var jag något stressad. En snabb undersökning av allt, inklusive två kostymer, fick mig att konstatera att det fanns två saker av intresse. En skjorta och en kostym. Efter en kostymprovning som sannolikt var nära världsrekord i snabbhet var det kassan och bussen som gällde.
Efter en timmes bussresa och sex minuters rask promenad var det dags att ordentligt prova den nya kostymen. Mycket riktigt satt den utmärkt, och detaljrikedomen var anmärkningsvärd. Klart prisvärd helt enkelt. Fodrade byxor med revärer. Allting mycket tjusigt. Dessutom väldigt snyggt och väldesignat, prisvärt som fan. Enda nackdelen är att jag ser ut som en trendbög i den. Visserligen en snygg bög, och inget ont om bögar, men jag har mina aningar om att det kan vara lite opassande. Man kan fråga sig varför. Svaret är att när Victor trodde att han köpte en kostym, råkade han köpa en smoking. Sånt händer. Högst sannolikt är det alltså tillbaka till HM som gäller, och försöka få pengarna tillbaka. Om inte någon vill köpa den förstås?

Fölsedag

För det första kan jag stava till "födelsedag". Så att det inte uppstår någon förvirring. Vore jobbigt. Riktigt jobbigt faktiskt.  I vilket fall fyller jag år imorgon, ska bli trevligt. Jättetrevligt faktiskt måste jag säga. Hade tänkt åka till stockholm till helgen, men det blev inställt, fast nu har det ändrat sig igen, och jag ska åka, om jag får biljetter, någon som ska med!!?

Agnosticism

Det är på tok för sent på ett inlägg. Tänkte bara säga att alla som inte är agnostiker är knäppa. Till de som inte vet:

http://www.ne.se/jsp/search/article.jsp?i_sect_id=109328&i_history=1
http://sv.wikipedia.org/wiki/Agnostiker

Vlad

Om jag hade haft ett alterego, hade det hetat Vlad. Vlad som i Vladimir. Visserligen heter Rysslands president Vladimir i förnamn, men inte bara därför. Även för att jag föreställer mig arketypen för en sönderknarkad och alkoholiserad Tjetjensk milissoldat just som en - Vlad.

Vlad är psykiskt störd sedan tidig barndom, är som sagt sönderknarkad och alkoholiserad, sexmissbrukare, och innehar en hög post inom maffian. Man skulle kunna påstå att Vlad är en människospillra, men det vore inte helt rättvist. Han har nämligen många kvaliteer, som vid en första anblick skulle kunna bortses från. Vlad är mycket skicklig på att fiska stör, en viktig fritidssysselsättning, dels för sportfiskets skull, men framförallt för kaviaren. Kaviar är en grundpelare i Vlads liv. En annan för många oväntad talang är den poetiska ådran; Vlad skriver ljuv lyrik om den arktiska tundran, dock med undantag för när han är nykter (vilket han visserligen aldrig är).

Om jag mer ingående berättade om Vlad, det alterego jag inte har, hade han antagligen varit tvungen att döda mig, så därför låter jag bli. Jag hoppas ändå att ni nu fått en unik inblick i något ni annars gått miste om.

Listan

Just nu känner jag mig lagom sur och ilsken, och på perfekt humör att skriva något riktigt politiskt. Fast eftersom ingen skulle orka läsa det, och jag inte orkar lägga ner tid på något ingen läser, gör jag istället bara en lista.

1. Vlad(imir) Putin
image3'

Äh, han får trona ensam idag.. Cool är han åtminstonde så det räcker.

After work

Då har man jobbat färdigt för den här veckan. Sen börjar skolan igen, jätteskojigt. Dessutom går ju allt annat också bara lysande. Kort sagt är allt förträffligt! Mer blogg blir det inte.

RSS 2.0